Žemlovka s tvarohem

P3270687.jpg

Žemlovka s tvarohem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Časová náročnost: cca 1 hod

Potřebujeme (na 4 porce):
5 rohlíků
mléko
2 větší jablka
1 měkký tvaroh
1 vejce
vanilkový cukr
skořicový cukr
rozinky
50 g másla

Postup: zapékací formu vymažeme máslem. Na dno skládáme na kolečka nakrájeného rohlíků namočené v mléce. Rohlíkem můžeme obložit i boky formy. Na vrstvu rohlíků dáme na kousky nakrájená jablka (předem oloupaná a zbavená jádřince), která jsme smíchali se skořicovým cukrem. Posypeme rozinkami (předem je spaříme horkou vodou). Další vrstvou bude měkký tvaroh, předem smíchaný s vejcem a vanilkovým cukrem. Na závěr dáme opět vrstvu koleček rohlíku máčených v mléce. Poté dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut. Poté přelijeme rozpuštěným máslem a dáme ještě asi na 20 minut dopéct.

Tipy:

  • Měkký tvaroh je lepší vaničkový (nedělá hrudky a lépe se roztírá na jablka.
  • Jablka můžete i nahrubo nastrouhat.

2 Replies to “Žemlovka s tvarohem”

  1. Comedus napsal:

    Určitě jde použít i toustový chléb, ale rohlík je přeci jen svou strukturou lepší. 🙂

  2. Paradni recept, jde zde pouzit misto rohliku toustovy chleb? Dekuji

Comments are closed.

scroll to top