Žampiónový krém
Časová náročnost: cca 20 minut
Potřebujeme (na 4 porce):
300 g žampiónů
3 lžíce másla
šalotku
2 lžíce hladké mouky
2 dl smetany na šlehání
mléko
sůl, pepř, bylinky
Postup: Žampióny oloupeme, cca 5 nakrájíme na čtvrtiny, ostatní na plátky. Na 2/3 másla osmahneme šalotku, přidáme hladkou mouku a krátce orestujeme. Zalijeme mlékem, přidáme smetanu, na plátky nakrájené žampióny, osolíme a společně cca 10 minut prováříme. Na závěr dochutíme bylinkami a na talíři zdobíme čtvrtkami žampiónu osmahnutých na 1/3 másla a čerstvou pažitkou.
Tipy:
Z bylinek se hodí třeba česnek, bazalka, rozmarýn, tymián