Žampiónové rizoto

rizoto.jpg
Italské žampiónové rizoto
Ingredience:
500 g kulatozrné rýže
1 menší cibule
čtvrtka srdce z řapíkatého celeru
120 g másla
250 ml bílého vína
1,2 litru zeleninového vývaru
120 g parmezánu
snítka tymiánu
500 g čerstvých žampiónů
olej

Doba přípravy: 10 minut
Způsob grilování: Pánev wok
Doba grilování: 20 minut

Postup:

 

Kotlový gril rozděláme na přímé grilování, vložíme wok pánev a necháme rozehřát.
Houby očistíme a nakrájíme. Poté je orestujeme na oleji ve wokové pánvi a vyjmeme. Pánev otřeme, protože ji budeme ještě potřebovat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Stejně tak řapík celeru.
Do očištěné pánve wok nalijeme olej a osmažíme cibuli, česnek a celer. Na tento orestovaný základ vsypeme rýži a chvilku ji za stálého míchání opékáme. Pak ji zalijeme bílým vínem a vaříme, dokud se víno zcela do rýže nevsákne.
Poté začneme přilévat vývar. Do rýže přidáme první naběračku vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, dokud se tekutina nevsákne. Postup opakujeme, dokud rýže není téměř měkká.
Nakonec vmícháme orestované houby a hotovu rýži odstavíme z grilu. Přidáme zbylé máslo, nastrouhaný parmezán a ihned podáváme.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
scroll to top