Žampiónová jehla s mletým masem

20140406_120816.jpg
Žampiónová jehla s mletým masem

Žampiónová jehla s mletým masem  

Časová náročnost: cca 45 minut
Potřebujeme (na 4 porce):

Směs
20 ks žampiónových klobouků
200 g mletého hovězího masa
1 ks cukety
500 g brambor
1 ks paprika červená
1 ks vejce
1 lžíce olivového oleje
koření na mleté maso: sůl, pepř, majoránka, bazalka, hořčice, česnek
grilovací koření na potírání
cherry rajčátka na ozdobu


Příloha
vařený brambor

Postup: Žampióny oloupeme a zbavíme nožiček. Mleté maso smícháme s kořením a vajíčkem a naplníme s ním žampiónové kloboučky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na 0,5cm silná kolečka. Na jehlu postupně napichujeme plněné žampióny, cuketu a papriku. Vše potřeme olejem smíchaným s grilovacím kořením.
Špízy můžeme dělat na pánvi nebo grilu.

 

scroll to top