Vepřový steak na sedmi druzích pepře
Časová náročnost: cca 0,5 hod
Potřebujeme na čtyři porce:
4 vepřové steaky cca 2cm silné
1ks pórku
1 svazek jarní cibulky
10 žampiónů
1 koření Sedm pepřů
trochu másla, sůl
Postup:
Steaky lehce potřeme olivovým olejem a okořeníme připraveným kořením – sedm druhů pepře. Dáme do lednice odležet (2 -3 hod.).
Připravíme si směs z pórku, jarní cibulky a žampiónů.
Rozpálíme pánev a steaky z každé strany 3 minuty opečeme (nepřidáváme žádný olej). Na hotový steak položíme plátek másla a pomocí alobalu pánev zaklopíme a necháme cca 5 minut odležet . Mezitím na jiné pánvi připravíme směs z pórku, cibulky a žampiónů. Na troše oleje vše orestujeme a podáváme spolu se steakem.
Jako příloha může být pečivo, opečený brambor nebo salát.