Vepřové v mrkvi trochu jinak

P4010690.jpg

Vepřové v mrkvi trochu jinak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Časová náročnost: 30 minut

 

Potřebujeme (na 4 porce):
400-500 g vepřového masa
3 větší mrkve
1 šalotku
sůl, pepř, sójovou omáčku
lžíci solamylu
50 g másla
3 lžíce oleje

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, přidáme lžíci oleje, solamyl, promícháme a necháme chvíli uležet. Mrkev nakrájíme na tenounké nudličky (cca 30x2x2 mm) a restujeme dozlatova na pánvi na másle. Potom mrkev vyndáme, na pánev přidáme zbytek oleje, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme. Poté přidáme maso a opět restujeme ze všech stran cca 7-10 minut. Mírně podlijeme vodou, přidáme restovanou mrkev a vše ještě chvíli společně restujeme.

Tipy:

  • Z masa se hodí plec, libovější krkovička, pokud použijete maso sušší libovější (kýta, pečeně) je lepší naložit ho den dopředu.
  • Maso nikdy nepodlévejte, dokud není ze všech stran „zatažené“ – jinak se Vám jeho chuť vyluhuje.
  • Jako příloha se hodí brambory (vařené, pečené, opečené), hranolky, bramborová kaše.
scroll to top