Vepřové nudličky se zeleninou

MasoveNudlicky.jpg

Vepřové nudličky se zeleninou

MasoveNudlicky

Časová náročnost: 25 minut (+ doba naložení)

Potřebujeme (na 4 porce):
400 g vepřové plece
směs koření na bylinkové máslo
špetku kari koření
sójovou omáčku
sůl, pepř
olej
lžíci solamylu
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
středně velký pórek

 

Postup: Maso očistíme a nakrájíme na nudličky (cca 1×3 cm) a dáme do misky. Přidáme směs koření na bylinkové máslo, kari, trochu sójové omáčky, pepř, cca 3 lžíce oleje, solamyl a vše důkladně promícháme. Přikryjeme a dáme do lednice uležet.

Na pánvi necháme rozpálit malé množství oleje, přidáme maso, osolíme a zprudka restujeme cca 8 minut do poloměkka. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a společně restujeme ještě cca 10 minut. Zelenina by měla být měkká, ale zároveň držet tvar.

Tipy:

  • Vhodnou přílohou je rýže nebo hranolky.
  • Maso nemusíte nakládat předem. Pokud nakládat nebudete, můžete maso osolit rovnou.
  • Předem naložené maso bude křehčí a rychleji hotové – můžete použít i různé druhy mas.
  • Z olejů je nejvhodnější olivový nebo řepkový, jsou to oleje, které jsou vhodné na tepelnou úpravu díky dobré tepelné stabilitě.
scroll to top