Vepřové maso na paprice

P3140649.jpg

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Časová náročnost cca 1,5 hodiny

Potřebujeme (na 4 porce):

400-500 g vepřového masa
2 lžíce oleje/sádla
1 větší cibuli
papriku, sůl, pepř
bobkový list, nové koření
sójovou omáčku
smetanu na šlehání
hladkou mouku

Postup: Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na kastrůlku na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, maso, trochu sójové omáčky a společně restujeme. Poté podlijeme, přidáme divoké koření (bobkový list – 1, nové koření – 3 kuličky, celý pepř – 5 kuliček), přiklopíme a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, základ omáčky zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a min. 15 minut prováříme. Potom omáčku přecedíme na maso, dochutíme solí/pepřem a společně ještě prohřejeme.

Tipy:

  • Maso nevybírejte příliš suché, ideální je např. plec. Připravovat můžete i z drůbeže (kuře, slepice).
  • Připravovat můžete i v tlakovém hrnci.
  • Maso nepodlévejte dříve, než se vydusí šťáva, kterou maso při restování pustí, jinak bude maso bez chuti.
  • Jako příloha se hodí těstoviny, bramborový knedlík, někteří mají rádi i s rýží.
scroll to top