Vepřové ledvinky s rýží

Ledvinky-s-rýží.jpg

Ledvinky s rýží

Časová náročnost: cca 60 minut
Potřebujeme (na 4 porce):
500 g vepřových ledvinek
rýže Basmati
sladká paprika, kmín, pepř
vývar, jíška
cibule

Postup:
Ledvinky  velmi důkladně omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme! Nakrájíme na malé nudličky a naložíme do mléka,  v lednici necháme 24 hodin.

Druhý den ledvinky opět důkladně propláchneme a 2-3x dáme vařit – vodu přivedem  k varu a opět propláchneme.

Mezi tím si nakrájíme cibuli, orestujeme, přidáme sladkou papriku a kmín vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme ledvinky, zalijeme vývarem a necháme cca 20min dusit. Když jsou ledvinky měkké, zahustíme jíškou a dosolíme.
Podáváme s připravenou rýží.

Příloha:
Poměr rýže : voda  / 1 díl rýže : 2 dílům vody.  Místo vody můžeme použít kuřecí nebo hovězí vývar
Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat. Na troše másla cca 1 min. rýži orestujeme a poté přidáme vývar, osolíme a necháme pomalu vařit dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne (15 – 20min).

scroll to top