Časová náročnost: cca 60 minut
Potřebujeme (na 4 porce):
500 g vepřových ledvinek
rýže Basmati
sladká paprika, kmín, pepř
vývar, jíška
cibule
Postup:
Ledvinky velmi důkladně omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme! Nakrájíme na malé nudličky a naložíme do mléka, v lednici necháme 24 hodin.
Druhý den ledvinky opět důkladně propláchneme a 2-3x dáme vařit – vodu přivedem k varu a opět propláchneme.
Mezi tím si nakrájíme cibuli, orestujeme, přidáme sladkou papriku a kmín vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme ledvinky, zalijeme vývarem a necháme cca 20min dusit. Když jsou ledvinky měkké, zahustíme jíškou a dosolíme.
Podáváme s připravenou rýží.
Příloha:
Poměr rýže : voda / 1 díl rýže : 2 dílům vody. Místo vody můžeme použít kuřecí nebo hovězí vývar
Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat. Na troše másla cca 1 min. rýži orestujeme a poté přidáme vývar, osolíme a necháme pomalu vařit dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne (15 – 20min).