Vepřové Kung-Pao

20140626_130459_resized.jpg

Vepřové Kung-Pao

Vepřové Kung-Pao I  Vepřové Kung-Pao

Časová náročnost: cca 40 minut
Potřebujeme (na 4 porce):

Kung-Pao
400 g vepřové krkovice
1 ks pórku
1 ks jarní cibulky
2ks papriky
Arašídový olej
2vajíčka(pouze bílky)
3 lžíce hladké mouky
Arašídy
sójová omáčku, ústřičná omáčku, sůl


Příloha
rýže Basmati

Postup: Maso nakrájíme na nudličky,  bílky vyšleháme spolu s moukou a smícháme dohromady s nakrájeným masem. Necháme odležet v lednici 2-3 hod.
Papriky a pórek nakrájíme na tenké proužky.
V pánvi rozpálíme větší množství arašídového oleje a maso osmažíme. Maso vyjmemem a necháme okapat olej. V pánvi necháme pouze trochu oleje (přebytečný vylijeme).
Maso vrátíme zpět do rozpáleného oleje, přidáme zeleninu, arašídy, sójovou a ustřičnou omáčku (dle chuti cca 1-2 lžíce stačí) a vše promícháme.
Necháme podusit doměkka, dosolíme a podáváme s připravenou rýží.

Příloha:
Poměr rýže : voda  / 1 díl rýže : 2 dílům vody.  Místo vody můžeme použít kuřecí nebo hovězí vývar
Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat. Na troše másla cca 1 min. rýži orestujeme a poté přidáme vývar, osolíme a necháme pomalu vařit dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu a nezměkne (15 – 20min).

scroll to top