Tuňákový quiche

Tunakovy.jpg

TunakovyCo se týká francouzských slaných koláčů, nepanuje u nás shoda. Jindra žebrá ať quiche udělám, Michal ho rezolutně odmítá jíst. Dlouho jsem quiche nedělala, ale tentokrát vyhrál Jindra. Quiche se dá dělat na sto způsobů a tak jsem si řekla, že zkusím tuňákovou náplň. A pozor, úspěch se dostavil i Michalovi moc chutnal, asi měl hlad :-).

těsto na 2 quiche:

500 g hladké mouky
250 g másla
sůl
2 vejce
100 ml vody

náplň:
1 ricotta
3 konzervy tuňák Calvo naturel
4 vejce
sůl, pepř
tvrdý sýr na strouhání
rajská jablíčka

Z ingrediencí vypracujte těsto a dejte těsto na 20 minut odpočinout do lednice. Pak polovinu těsta rozválejte a vyplňte testem  zapékací  mísu na quiche. Náplň připravte tak, že promícháte rikottu s vejci, solí, sýrem a tuňákem a nalijte do mísy na těsto, ozdobte plátky rajčat a dejte péct do vyhřáté trouby 160°C na 45 minut. Můžete ho podávat teplý, ale i studený byl výborný.

Štěpánka (lebistrot.cz)

 

scroll to top