Thajské slávky na grilu

20180909_175028.jpg

20180829_172306 20180829_172602 20180909_172821 20180909_173438 20180909_174009  20180909_174404 20180909_175009 20180909_175028

Pro 4 osoby: 

Suroviny:

čerstvé slávky 2 kg
slunečnicový olej 1 lžíce
šalotka 2 ks
kokosové mléko 800 ml
thajská zelená kari pasta 2 lžíce
červená chilli paprička 1 ks
limetové listy 2 ks
citronová tráva 1 stonek
třtinový cukr
limetová šťáva
koriandr

 

Postup:

 

  1. Mušle dobře okartáčujte a odstraňte všechny „fousy“. Vyhoďte všechny otevřené. Alespoň 3x je hodně propláchněte a poté na chvíli nechte ve vodě, do které přidáte velkou lžíci soli.
  2. Ve wok pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku nakrájenou najemno a pár minut opékejte na středním ohni, dokud nezměkne, ale stále ještě nezačne měnit barvu. Přilijte kokosové mléko, potom thajskou karí pastu, nakrájenou chilli papričku, limetové lístky (těžko se dnes kupují, tedy mohou být i sešené) a citronovou trávu. Směs povařte 2–3 minuty a potom do hrnce přidejte mušle. Poté přisypte přibližně jednu lžíci třtinového cukru a trochu limetové šťávy. Vše dle chuti. Vařte asi 5 minut, dokud se mušle neotevřou. Během vaření občas promíchejte.
  3. Vyhoďte všechny neotevřené mušle, přelijte šťávou z hrnce a ihned podávejte. Můžete ještě zasypat koriandrem, případně jej přidat těsně před vyjmutí mušlí.

 

Doba přípravy:                30 Minut
Metoda grilování:
           přímá, střední 220°C
Doba grilování:               15 Minut
Příslušenství:                 Litinový hrnec nebo Wok

scroll to top