 |
|
Ingredience: |
2 kg lososa |
1 limetka |
olivový olej |
sůl, pepř |
sušené chilli papričky |
|
Ingredience na salsu: |
1,25 kg nektarinek |
červená paprika |
1/2 červené cibule |
50 g čerstvého koriandru |
jalepeňos papričky |
2 lžíce medu |
1,5 limetky |
sůl |
|
Doba přípravy: 20 minut
Způsob grilování: Přímý silní žár (230-250°C)
Doba grilování: 6 minut
Postup:
Nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, jalapeňo papričky, koriandr a červenou papriku.
Dochutíme medem, limetkovou šťávou a solí. Necháme v chladu rozležet.
Lososa nakrájíme na steaky a okořeníme solí a nadrcenými chilli papričkami. Pokapeme limetovou šťávou a olivovým olejem.
Gril připravíme na silní přímý žár. Lososa vložíme do grilu a grilujeme z každé strany cca 3 minuty. Grilovaného lososa podáváme s nektarinkovou salsou.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
1 675