ŠPANĚLSKÁ PAELLA S MOŘSKÝMI PLODY

Paella-s-mořskými-plody_1.jpg

 Vítězný recept v naší soutěži od Katky B.

Paella s mořskými plody_1 Paella s mořskými plody_2

olivový olej extra virgin

1 cibule, 1 červená paprika, 1 zelená paprika
cca 100 g hrášku
pár stroužků česneku (dle chuti)
cca 200 g španělské klobásy chorizo
6-10 kuřecích křídel
400 g rýže na paellu
800 g loupaných rajčat
špetka šafránu
800 ml drůbežího vývaru
sůl
čerstvě mletý pepř
slávky a tygří krevety
limetka

 

Papriky nakrájíme na větší kostky, chorizo na kolečka, cibuli a česnek nadrobno. Na olivovém oleji orestujeme krevety, chorizo a papriky. Po orestování vše z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme ještě trochu olivového oleje, vhodíme kuřecí křídla, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a česnek, orestujeme, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, poté loupaná rajčata, promícháme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme, okořeníme šafránem a za průběžného míchání vaříme cca 10 minut. Do směsi rýže vložíme ostatní suroviny – chorizo, krevety, papriky a hrášek, pánev přiklopíme a ještě cca 10 minut mírně dusíme. Slávky je možno dusit současně s ostatními surovinami nebo zvlášť (během dušení se otevřou, ty neotevřené vyhodíme).
Ihned podáváme. Dobrou chuť.

scroll to top