Salát se zastřeným vejcem

zastřené-vejce.jpg

Salát se zastřeným vejcem

zastřené vejce

Časová náročnost: cca 20 minut

Potřebujeme (na 2 porce):
4 vajíčka
2 ledové babysaláty(může být i normální)
1 svazek ředkviček
2 menší mrkve
pepř mletý, sůl

 

Postup:
Salát propláchneme a natrháme na menší kousky do misky. K tomu přidáme nakrájené ředkvičky a na plátky oloupanou mrkev (může být jakákoliv zelenina dle chuti). Vše promícháme.
V hrnci dáme vařit osolenou vodu, do které přidáme trochu octa, stačí 2 lžíce (ocet pomůže bílku, aby se stáhnul okolo žloutku). Ve chvíli, kdy se voda vaří jí lehce stáhneme (cca 90°C) uděláme lehký vír, z misky nebo hrníčku  lehce vložíme rozkleplé vajíčko do středu víru. Vaříme cca 3 minuty.

Servírujeme s bagetou a francouzským dresingem.

TIP:

– pokud chceme vařit více vajíček najednou, rozklepneme každé vajíčko přímo do octa a až poté ho opatrně přelijeme do vroucí lázně
– tímto způsobem můžeme uvařit i vejce na tvrdo (ulehčíme si práci při loupání skořápek :-)) – použití například do salátů

scroll to top