Salát s foie gras

Gras.jpg

GrasNazvala jsem to vzpomínka na Francii. Tento salát jsme si dali k obědu na jedné zahradě v restauraci, bylo to úchvatné, tak jsme si to dnes zopakovali. základ je salát z polníčku, rukoly a ledového salátu a na salátu je chlebová topinka s foie gras.

Udělejte si směs zelených salátů, můžete přidat i pokrájená rajčata.

dresing:
olivový olej
balsamico ocet
med
sůl, bílý pepř
chleba
foie gras

Salát si připravte do mísy, do hrnku si dejte olivový olej a ostatní ingredience a metličkou vyšlehejte, přidejte k salátu, promíchejte. Chleba opečte v topinkovači a na teplou topinku dejte slabý plátek foie gras. Pili jsme k tomu suchý sekt a bylo to opravdu francouzské. Viva la France.

Štěpánka (lebistrot.cz)

scroll to top