Rizoto s kuřecím masem

20140409_192052.jpg

Rizoto s kuřecím masem

20140409_192052

 

Časová náročnost: cca 1 hod

Potřebujeme (na 4 porce):
1/2 kuřete
400g rýže
sůl, pepř
sýr a zelenina na ozdobu

Postup: Kuřecí půlku dáme vařit v osolené vodě a přidáme pár kuliček celého pepře. Uvařené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na malé kousky.
Rýži uvaříme ve vzniklém vývaru(rizoto má výraznější chuť). Vše smícháme dohromady, dle chuti přidáme hrášek, kukuřici nebo jinou zeleninu. Po naservírování rizoto posypeme strouhaným sýrem a podáváme se zeleninovou oblohou.

Tipy:

  • Kuřecí vývar můžeme využít na polévku(maso vaříme spolu s kořenovou zeleninou)
scroll to top