Rib-Eye Steak s kořenicí směsí

rib-eye-steak.png

Recept na Rib-Eye steak se speciální kořenicí směsí od Mike McGratha.

Právě ugrilovaný šťavnatý rib-eye steak na bílém talíři.
Kořenicí směs:
4 lžičky hrubé mořské soli
1 lžíce čerstvě mletého pepře
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
1 lžička mleté papriky
1  lžička najemno nasekaného česneku
Další ingredience: 6x Rib-Eye steak rostlinný olej

 

 

Postup: 

V malé misce smícháme přísady na kořenicí směs. Vezmeme slunečnicový olej a steaky z obou stran lehce potřeme. Následně vetřeme kořenicí směs. Je důležité steaky před grilováním nechat v pokojové teplotě 20 – 30 minut.
Steaky pečeme nad přímým žárem se zavřeným poklopem 8 – 10 minut (medium).Ideální např. pro gril na dřevěné uhlí Performer Original GBS, 57 cm.

Zdroj: www.kamna-grily.cz
scroll to top