Rajčatová polévka s kuskusem

Tomatova.jpg

Rajčatová polévka s kuskusem

Tomatova
Mne by zajímalo, kolik druhů rajčatové polévky je, asi nekonečno. Tato polévka má řádně italskou chuť, jak se v ní restuje ten česnek, tak to báječně voní a i chutná. Kuskus je taky neuvěřitelná věc, je udělaný ani se neotočíte. Mnoho lidí si myslí, že kuskus je obilovina, není! Je to těstovina připravená z tvrdozrnné pšenice. Je to velmi tradiční potravina v severní Africe. Recept je k přípravě 4 porcí a příprava je rychlá.

1-2 hrsti kuskusu
1 cibule
2 striužky česneku
olej
400 g loupaných rajčat
sůl, pepř
zelená petrželka

Kuskus osolte a zalijte horkou vodou a nechte změknout. Nakrájenou cibuli a česnek orestujte na oleji, přidejte rajčata, osolte a  přidejte pepř. Přidejte vodu nebo vývar a povařte. Pak polévku rozmixujte, přidejte kuskus a zelenou petrželku. Polévku můžete podávat s opečenými krutony a nebo bez 🙂

Další recepty můžete vidět i na mém blogu: www.lebistrot.cz

scroll to top