
Ingredience: |
400 g uzeného lososa |
10 tortill velikosti „8” |
400 g strouhaného čedaru |
1 jarní cibulka |
|
|
|
Ingredience na salsu: |
svazek koriandru |
400 g kysané smetany |
1/2 limetky |
olivový olej |
sůl, pepř |
|
Doba přípravy: 30 minut
Způsob grilování: Přímý středně silný žár (230 – 250°C)
Doba grilování: 4 minuty
Postup:
Koriandr nasekáme najemno a vmícháme do kysané smetany. Dochutíme limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Necháme v chladu rozležet.
Tortilly rozložíme na stůl a rovnoměrně posypeme sýrem. Na jednu půlku tortily poklademe na nudličky nakrájeného uzeného lososa a najemno nakrájenou jarní cibulku.
Tortilly vložíme nad
přímý žár vyhřátého grilu, po chvilce přehneme na půl a ogrilujeme z každé strany cca 2 minuty. Hotové quesadilly podáváme s koriandrovou salsou.

Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
1 686