Pstruh na grilu

pstruh-na-grilu.png
Obrázek pstruha na grilu v držáku na ryby.
Ingredience
4 ks pstruha
2 ks citrónů
2 svazky bylinek (kopr, bazalka, pažitka)
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
5 lžic olivového oleje

 

Postup:

K dobrému grilování samozřejmě patří čerstvé suroviny. Pokud tedy zrovna nemáte poblíž sádky nebo řeku plnou pstruhů, běžný hypermarket by Vás měl uspokojit. Základem čerstvé ryby je správná vůně, hezké bílé maso a oči nesmějí být zakalené.Očištěnému pstruhovi jemně nařízneme kůži a jak zevnitř, tak z venčí osolíme a opepříme. Připravené bylinky si nasekáme a vložíme do hmoždíře. Přidáme nakrájený česnek, olivový olej a vše důkladně ,,uhomždíme”. Takto připravenou směsí pstruhy zevnitř potřeme a vložíme plátky citronu.

Grilujeme na přímém středně silném žáru (200 – 220°C) maximálně 10 minut. Rybu nesmíte vysušit jinak si zkrátka nepochutnáte.

K usnadnění grilování můžete použít také speciální držák na rybu.

Zdroj: www.kamna-grily.cz

scroll to top