PRAGUE FOOD FESTIVAL 2016

DSC_1863.jpg

DSC_1863 Český historicky první gastronomický festival určený pro širokou veřejnost – Prague Food Festival, vstoupí letos již do X. ročníku.

 

Letošními novinkami jsou určitě podniky, jež se ještě nikdy festivalu neúčastnily. La Bodeguita del Medio, La Casa Argentina, Panonia Slovenská Restaurace, Bresto, Field, Rezidence Golf, Oliva by Amandine, Valoria Castle & Garden Praha a Dvůr Hoffmeister. Kromě nich můžete samozřejmě ochutnat kulinární stálice jako např. V Zátiší, Bellevue, U Emy Destinnové nebo Yasmin, Noodles. Zcela neotřelý koncept přinesou biovína seskupení Ekovín, Českomoravský svaz vinařských podniků, champagne značky Veuve Clicquot a výběr zahraničních vín, která má v oblibě organizační tým Pavla Maurera (všichni budou osobně nalévat v hodinových intervalech).

Setkáte se s michelinskými šéfkuchaři, zažijete gladiátorské kulinární klání ve stylizovaném Colosseu DeLonghi pod taktovkou dvoumichelinského guru Morena Cedroni z Itálie, ve 40 stáncích ochutnáte vybrané pokrmy a nápoje od nejzajímavějších producentů.Mi cuit ze skotskeho Label Rouge lososa, jedla zemina, avokadove pyre

 

Nebude chybět hmyzí menu, biosýry, Ugova zmrzlina z čerstvých surovin, rawfood, speciální várka festivalového piva Summer Ale z Pivovarů Lobkowicz. Aquasommelierka Beáta Vlnková představí unikátní Vodní kartu, tedy ucelené portfolio pramenitých a  minerálních vod vhodných k vínu a pro prémiovou gastronomii a zatančíte si v rytmu Karibiku, případně si můžete lážo plážo oddechnout v Rauch Grand Lehárně.

 

V programu “Zdravá cesta” poznáte vývoj zdravých a delikátních potravin od semínka a živné půdy přes plody farem až k finálním pokrmům. V rámci workshopů, cooking show a degustací v Míčovně budete mít možnost ochutnat čerstvé šťávy UGO ošetřené pouze vysokým tlakem, vidět např.: michelinského Romana Pauluse, rodinu kuchařů Sapíkových, jednoho z nejúspěšnějších restauratérů v ČR Inda Sanjiva Suriho, jak vaří se svou rodinou nebo biokuchařku Hanku Zemanovou jak si váží plevele a kytek v kuchyni. Pro příznivce sportu bude jistě zajímavé otestovat menu “Fotbalových lvíčat”, tedy reprezentantů do 21 let.

Tato největší gastronomická akce v zemi se koná v Královské zahradě Pražského hradu 29. – 31. 5. 2016. Vstupenky v předprodeji stojí 450Kč, na místě 500Kč.

Podrobné informace o všech účastnících, partnerech a programu najdete na www.praguefoodfestival.cz

 

scroll to top