Polévka z koriandru

Koriandrova.jpg

KoriandrovaTak tento příběh nezačíná příliš optimisticky, Michal mě požádal, ať  polévku z koriandru už nikdy nevařím, tak já nebudu :-).

svazek čerstvého koriandru – kupuji ho na farmářském trhu
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
0,5 lžičky kmínu
200 ml zakysané smetany
avokádový olej
vločky chilli

Lísky koriandru dejte do vysoké mísy a rozmixujte s trochou vývaru. Z másla a mouky vytvořte jíšku a vymíchjte spolu s vývarem, přidejte prolisovaný česnek, přidejte koriandrovou směs, přidejte sůl, pepř,kmín a 15 minut vařte. Na konec vmíchejte zakysanou smetanu a přidejte pár kapek oleje.  Štěpánka (lebistrot.cz)

scroll to top