Pizza s tuňákem

Pizza.jpg

PizzaNěkdo má doma italskou domácnost den co den, my jen občas a to třeba, když upeču pizzu. U nás doma máme rádi pizzu na bílém základu, úplně nejraději mám pizzu alsaskou, ale tuňáková je taky dobrá. Když už, tak jí dělám ve velkém, takže recept je na 3 pizzy.

Těsto:
600 g hladké mouky
1 sáček sušeného droždí
100 ml olivového oleje
250 ml vlažné vody
Lžička soli
Lžička cukru

Na ozdobu:
3 mozzarelly
3 tuňákové plechovky
3 stroužky česneku
olivový olej
3 balení créme fraiche
1 velká červená cibule
Sůl, pepř

Vypracujte vláčné těsto ze všech uvedených ingrediencí. Misku s těstem překryjte fresh folií a dejte na teplé místo, kde bude 45 min kynout až na dvojnásobek (já dávám kynout do trouby na teplotu 40 stupňů). Po 45 minutách těsto vyndejte a znovu propracujte.. Opět zakryjte fresh folií a nechte 15 minut dokynout. Těsto rozdělte na 3 stejné bochánky. Postupně každý bochánek vyválejte a přeneste na plech. V hmoždíři utřete česnek s olivovým olejem a solí (tolik oleje, aby vznikl tekutý česnekový olej na potření pizzy). Placky těsta potřete česnekovým olejem a ještě trochu osolte a opepřete. Potřete pizzu créme fraiche, na něj naskládejte nakrájenou mozzarellu a cibuli na kolečka. Na závěr pizzu navrstvěte tuňáka. Pečte na 200°C dozlatova (bude to trvat asi 10 min). Dobrou chuť :-).

 

Štěpánka (lebistrot.cz)

scroll to top