![]() |
|
Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut
Postup:
Příprava těsta
Nejprve si rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu.
Příprava omáčky
Rozmixujeme si loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme plátky mozzarelly a bazalkou. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril si rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova.
Zdroj: www.kamna-grily.cz