Pizza Margherita na grilu

pizza-margarita-na-grilu.jpg
Grilovaná pizza Margarita
Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
1/2 kostky droždí
3 dl vlažné vody
sůl
plechovka loupaných rajčat
200 gramů sýru mozzarella
čerstvá bazalka
špetka cukru a soli
olivový olej

 

Doba přípravy: 40 minut
Způsob grilování: Nepřímý žár
Doba grilování: 25 minut

Postup:

 

Příprava těsta

 

Nejprve si rozdrobíme droždí ve vlažné vodě. Přidáme hladkou mouku, 1 lžíci olivového oleje a špetku soli. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme alespoň 10 hodin odležet v chladu.

Příprava omáčky

 

Rozmixujeme si loupaná rajčata se solí, kapkou olivového oleje a s lžící cukru. Odleželé těsto ručně roztáhneme nebo vyválíme. Pomažeme rajčatovou směsí a ozdobíme plátky mozzarelly a bazalkou. Vše můžeme ještě zakápnout olivovým olejem. Gril si rozpálíme na nepřímé grilování. Nejlépe za pomoci pizza lopatky položíme pizzu na rozpálený pizza kámen a pečeme dokud nejsou okraje dozlatova.

 

Zdroj: www.kamna-grily.cz

scroll to top