Pikatní kuřecí křídla s česnekovým dresinkem

pikantni-kureci-kridylka.png
Talíř ogrilovaných kuřecích křidélek s dresingem.
     Ingredience – 4 porce:
1 kg kuřecích křídel
4 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce medu
7 lžic sójové omáčky
4 stroužky česneku
koření na kuře
chilli koření
sladká paprika
sůl
pepř
 
Dresing
200g zakysané smetany
2 lžíce majonézy
2 stroužky česneku
špetka nasekané petržele
špetka soli
špetka pepře

Postup:

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a důkladně osušíme. Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Do připravené mísy smícháme olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Nyní máme marinádu hotovou a můžeme do ní vložit křídla. Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidýlka opravdu lahodná.
Grilujeme tak, aby byla kůže krásně dozlatova a dokřupava opečená. Během grilování umocníte chuť křídel také tím, že je budete potírat zbylou marinádou. U grilů na dřevěné uhlí však pozor na velké plameny.

Příprava dresinku je velmi rychlá. Zakysanou smetnau a majonézu smícháme v misce a dochutíme prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.

 

Zdroj: www.kamna-grily.cz

scroll to top