 |
|
Ingredience – 4 porce:
1 kg kuřecích křídel |
4 lžíce slunečnicového oleje |
3 lžíce medu |
7 lžic sójové omáčky |
4 stroužky česneku |
koření na kuře |
chilli koření |
sladká paprika |
sůl |
pepř |
|
Dresing |
200g zakysané smetany |
2 lžíce majonézy |
2 stroužky česneku |
špetka nasekané petržele |
špetka soli |
špetka pepře |
Postup:
Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a důkladně osušíme. Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Do připravené mísy smícháme olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Nyní máme marinádu hotovou a můžeme do ní vložit křídla. Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidýlka opravdu lahodná.
Grilujeme tak, aby byla kůže krásně dozlatova a dokřupava opečená. Během grilování umocníte chuť křídel také tím, že je budete potírat zbylou marinádou. U grilů na dřevěné uhlí však pozor na velké plameny.
Příprava dresinku je velmi rychlá. Zakysanou smetnau a majonézu smícháme v misce a dochutíme prolisovaným česnekem, sekanou petrželkou, solí a pepřem.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
1 499