Ingredience :
1 čajová lžička jemně drcené limetkové kůry
¼ šálku limetkové šťávy
1 papričku jalapeno
1 lžičku mletého česneku
2 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
1 lžičku chilli
¼ lžičku kajenského pepře
2 lžíce koriandru
1 lžíce medu
střední loupané krevety cca 6 ks na osobu
Způsob grilování: Přímý silný žár (230°C)
Doba grilování: 4 min
Postup:
Předehřejte gril na přímé grilování na vysokou teplotu. Ve středně velké míse smíchejte všechny přísady kromě krevet a dobře promíchejte. Krevety opláchněte a osušte papírovými ručníky. Umístěte krevety ve velkém uzavíratelném sáčku. Přidejte marinádu. V sáčku dobře marinádu promíchejte s krevetami dokud nejsou všechny obalené. Nechte odležet v chladničce po dobu 15-20 minut. Vyndejte krevetky z ledničky a napíchejte je na grilovací jehly po 6 kusech nebo na předem namočené bambusové špejle. Grilujte napřímo cca 2 minuty z každé strany – krevetky jsou hotové v okamžiku, kdy přestanou být průhledné. Sundejte z grilu a podávejte s opečenou česnekovou bagetkou.
Zdroj: www.kamna-grily.cz