Penne se špenátem a lososem

těstoviny.jpg

Penne se špenátem a lososem

Penne se špenátem a lososem

Časová náročnost: cca 25 minut

Potřebujeme (na 4 porce):
400 g syrových těstovin
2 lžíce másla/oleje
1 malou jarní cibulku
2 stroužky česneku
100 g baby špenátu
250 ml smetany s vyšším procentem tuku
50 ml bílého vína
400 g lososa – filet
sůl, bílý pepř
šťávu z poloviny citrónu

Postup: Těstoviny dáme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus (dle informací na obalu). Na pánvi rozehřejme tuk a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, víno a propláchnuté lístky špenátu (můžeme použít i mražený). Mírně osolíme a opepříme a přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájeného lososa, kterého jsme předem zbavili kůže. Krátce povaříme (ne dlouho, aby se losos vysušil). Dochutíme citrónovou šťávou a dle potřeby solí a pepřem. Pak přidáme uvařené a scezené těstoviny a společně promícháme.

Tipy: Pokud nechcete použít alkohol, můžeme dát místo vína dvě lžíce vinného octa. Omáčka lépe „obalí“ těstoviny, pokud je nebudeme po uvaření proplachovat, ale pouze scedíme.

scroll to top