Pečené vepřové koleno

Pečené-vepřové-koleno-I.jpg

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno I   Pečené vepřové koleno II   Pečené vepřové koleno III

Časová náročnost: cca 3 – 4 hod včetně přípravných prací

Potřebujeme :

2 vepřová kolena

0,5 kg cibule

1 palici česneku

1 svazek jarní cibulky

1 sardelovou pastu

1 pivo

sůl, pepř, bobkový list, nové koření, koření na vepřová masa

křen, hořčici a chléb

 

Postup:

Kolena pečlivě očistíme a omyjeme (na štětiny můžeme použít flambovací pistoli).

Do pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli, kůži nařízneme a do připravených otvorů vložíme česnek, přidáme koření a dáme do trouby na cca dvě až tři hodiny na 160°C (dle velikosti kolena). Pekáč je zakrytý.
Když je koleno měkké, oddělíme od kosti a z vnitřní strany potřeme sardelovou pastou. Do trouby dáme na dopečení již odkrytý pekáč – pečeme dokud není kůžička dozlatova opečená – můžeme i grilovat.

Podáváme s křenem, hořčicí, chlebem.

scroll to top