Pečené hlíva ústřičná

HlivaUstricna.jpg

HlivaUstricnaHlíva ustřičná je můj objev z loňského roku. Mám jí ráda jako smaženici, ale nejvíce mi učarovala jako samostatné jídlo k večeři a to ve verzi hlíva pečená.

hlíva ústřičná
4 cibule, můžete použít i jarní cibulku
8 stroužku česneku
cůl
pepř

Hlívu omyjte a ořezejte tvrdé stonky. V Makru jsem koupila Baby hlívu a ta byla super, jelikož neměla žádné tvrdé stonky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky, přidejte oloupaný česnek a vše společně s hlívou vložte do pekáčku, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem a dejte péct odkryté do trouby na 40 minut 170°C. Upečená hlíva s cibulí a česnekem chutná jak maso, opravdu překvapivá proměna.

scroll to top