Pečená kachna

PecenaKachnaSpenat.jpeg

Čas od času máme chuť na kachnu. V minulosti, když jsme jí pekla, stalo se nám, že to bylo velké zklamání. Těšili jsme se na kachýnku a pomalu nebylo co jíst, kachna byla samá kost. Tentokrát jsem se pojistila , v Makru jsem koupila kachnu francouzskou, byla jako buchtička, nebyla veliká, ale samé maso. Jako příloha byl špenát a byla to velká dobrota. Pozor na přípravu kachny si zarezervujte dostatek času, jelikož kachnu budete 4 hodiny saunovat 🙂 a pak ještě dopékat.

PecenaKachnaSpenat

1 kachna
sůl
kmín
špenát
2 cibule
4 stroužky česneku
piniové oříšky
2 vejce

Kachnu omyjte, osušte, osolte. Dejte do suchého pekáčku a okmínujte. Pekáček přiklopte a dejte do trouby na 4 hodiny 120°C saunovat. Troubu nesmíte během saunování otevírat. Je to poměrně těžké to vydržet, ale věřte mi, výsledek bude stát za to. Po 4 hodinách sundejte z pekáčku pokličku a pečte kachnu 45 minut na 180°C aby se udělala křupička.

Špenát připravíte klasicky, na oleji orestujte cibuli, přidejte oříšky, a na plátky nakrájený česnek,  špenát, osolte a poduste. Na konci do špenátu přidejte dvě vejce a šup s tím na stůl. Uvidíte, že sklidíte velkou pochvalu.

Štěpánka (Lebistrot.cz)

scroll to top