Mini marokánky

P3240677.jpg

Mini marokánky

Marokanky OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Časová náročnost: cca 2 hod

Potřebujeme (na 60-80 kousků):

100 g cukru
100 g sekaných ořechů
100 g kandované pomerančové kůry
50 g másla
100 ml mléka
50 g hrubé mouky
50 g rozinek
čokoládu/čokoládovou polevu

Postup: Cukr, ořechy, pomerančovou kůru, máslo, mléko a polovinu dávky mouky dáme do kastrůlku, přivedeme k varu a za stálého míchání krátce povaříme. Směs odstavíme a přimícháme zbylou mouku. Pomocí kávových lžiček klademe hmotu na plech vyložený pečícím papírem do tvaru malých placiček (na plech se vejce najednou cca 5×6 kousků). Dáme péct na cca 170 stupňů dohněda (při použití horkovzduchu teplotu snižte). Hotové marokánky necháme zchladnout a pak je plochou stranou máčíme v rozehřáté čokoládě/polevě.

Tipy:

  • Aby marokánky chutnaly jako marokánky, alespoň polovinu dávky ořechů dejte buráky.
  • Nesekejte ořechy moc najemno – stačí na půlcentimetrové kousky (nebo rozdrťte válečkem)
  • Pokud budete dělat větší dávku, počítejte s tím, že svařené těsto bude tutnout. Na plechu by měly jít do trouby placičky ne hroudy. Pokud těsto tuhne, je potřeba ho na plechu trochu „připlácnout“, nejlépe vidličkou.
  • Nebojte se placičky nechat v troubě déle – nestačí tmavší okraje, hnědnout by měly i ze shora.
  • Marokánky nemusíte v polevě máčet, stejnou službu udělá i mašlovačka.
  • U tohoto receptu neexistuje odlehčená varianta – jestli chcete odlehčovat, udělejte marokánky menší a snězte jich míň najednou :-).

 

scroll to top