Časová náročnost: cca 25 minut
Potřebujeme (na 4 porce):
Směs
400 g vepřové krkovice
1 ks pórku
1 ks paprika žlutá a červená
1 lžíce olivového oleje
Mexické fazolky
koření: sůl, pepř, mexické koření, tabasco
Příloha
tortilla
Postup: Maso nakrájíme na nudličky, naložíme v mexickém kořením spolu s olivovým olejem(nejlépe 24 hodin předem).
Papriky a pórek nakrájíme na tenké proužky. Maso v pánvi zprudka opečeme, přidáme nakrájenou zeleninu, fazolky, necháme lehce podusit.
Směs osolíme, dle chuti přidáme mletý pepř a tabasco.
Podáváme buď přímo v tortille nebo samostatně na talíři spolu s tortilloo.
Tipy:
- Nejlépe chutná s vychlazeným mexickým pivem Desperados nebo Corona
- Pokud nespotřebujete všechny tortilly, můžete na ně rozložit například plátky sýra a šunky, zamotat a vložit na 1 minutu do mikrovlnné trouby. Poté nakrájejte na kroužky. Budete mít výborné chuťovky.