Mandlová pošírovaná hruška s malinovým krémem

PosirovanaHruska.jpeg

PosirovanaHruskaTento recept je podle originální receptury Whole30. Myslím, že se hodí ale i pro lidi, kteří mají problém s lepkem, tak to vyzkoušejte. Recept na 4 porce.

4 zralé hrušky
0,5 lžičky mandlového extraktu
10 zrnek černého pepře
5 cm citronové kůry
sůl
2 lžíce mandlových plátků
150 g malin
1 lžíce balzamikového octa
1 šálek kokosového mléka

Do kastrůlku dejte 3 šálky vody, 0,5 lžičky mandlového extraktu, zrnka pepře, citronovou kůru a sůl. Směs přiveďte k varu. Vložte oloupané rozpůlené hrušky a 5 minut vařte a pak je nechte 0,5 hodiny máčet a zvolna chladnout. Zatímco se hrušky marinují, opražte mandlové plátky a nechte je vychladnout. Domalého rendlíku dejte maliny a balzamikový ocet a mírně provařte 5 minut. Na dezertní talířek dejte dvě lžíce omáčky, položte do omáčky hrušku, ozdobte malinami a mandlovými lupínky. Nepoužili jste ani g cukru a přesto si moc pochutnáte.

Štěpánka, Lebistrot.cz

scroll to top