Máme vítěze soutěže s BlogApetit!

Paella-s-mořskými-plody_2.jpg

Hodnotili jsme nejen vzhled jídla, ale také složení, postupy a nápaditost. Ačkoliv bylo hodnocení velmi težké, protože některé recepty jsou opravdu krásné, nakonec jsme se shodli na těchto dílech 🙂

Nejlepší recept
Paella s mořskými plody v podání Katky B. nás nadchla nejdříve vizuálně a následně i velmi dobře popsaným postupem. Umístila se na 1. Místě a tímto gratulujeme vítězce a posíláme houpací centrum pro 3 děti od společnosti Neverending s.r.o.!

Paela Paella2

Druhé místo vyhrály plněné koláčky od Radky K. Zaujal nás nápad a složení. Na oplátku posíláme knihu Hubneme s rozumem v praxi – glykemická kuchařka.

Hvezdy   Halusky

Na třetím místě se umístily zapečené halušky Marcely K. Běžné jídlo povýšil zajímavý nápad na jídlo, které budí zvědavost a určitě ho brzy zkusíme. Snad bude mít vítězka radost z vybrané reprodukce od Galerie Miro.

U kategorie Nejlepší moučník nebo koktejl jsme to měli ještě těžší. Sliny se nám sbíhaly a zatemňovaly mysl 🙂

Nakonec jsme rozhodli takto. První místo obsadila se svým vytuněným Jablečným závinem Marie P. Bude to jeden z prvních receptů, které v blízké době vyzkoušíme. Na oplátku předáme produkty UGO.

strudlKnihu Chefparade si za zajímavý koktejl Green eyes vysloužila Klára S., která nás nadchla nápadem se zmrzlým džusem.

Poukázku na obrazovou reprodukci si vypekla Míša T., jejíž švestkový koláč jistě potěší nejednoho mlsouna. 🙂

Kolac

Koktejl

 

 

S kategorií Nejlepší článek z gastronomie jsme si, jak se ukázalo, naběhli 🙂  Je neskutečně těžké vybrat nejlepší příspěvek. Stále jsme dokola přebírali a řešili nejzajímavější téma, nosnost, zpracování, informativnost a nakonec jsme se dopracovali k tomuto verdiktu.

  1. Místo za článek o Asijské kuchyni náleží hlavně za zpracování, rozsah a přínos nových informací Petře P. Užijte si auto na víkend 🙂
  2. Místo za článek o připravované novince – 3D tiskárně potravin pro lidi s omezenou schopností příjmu potravy.  Děkujeme Katce P. a posíláme knihu Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí (k tématu se ještě vyjádří Věra, která se odborníkem přes výživu).
  3. Místo za článek, který nás zavedl do slunné Itálie. Cena obrazová reprodukce putuje Šárce O.


Na závěr kategorie Nejvychytanější vychytávka.

Nejvíce nás zaujal postup při tvorbě krému do věnečků, který celý proces výrazně urychlí a efekt je dokonalý. Zatímco klasický postup je uvařit pudink s cukrem, nechat jej vychladit a poté zašlehat změklé máslo. Postup, který popsal Martin V. je jednoduchý. Uvaříte pudink s cukrem a do ještě horké hmoty hodíte na kousky nakrájené máslo a postupně ho vmícháváte, dokud se úplně nerozpustí. Postup jsme vyzkoušeli a funguje! V krému nejsou žádné hrudky ani malé kousky másla a po vychladnutí je krásně hladký. Když navíc na krém rozložíte potravinářskou folii, nevytvoří se ani škraloup. Martin získává 1. cenu – tedy kurz vaření v Chefparade.
KurzVareniChef
Druhé místo obsadila Kateřina K. s tipem, jak snadno vyfouknout vejce. Na každém konci uděláte malou dírku. Poté strčíte do vejce špejli a pořádně (opatrně) vejce rozkvedláte, aby se narušila struktura. K jednomu otvoru poté přiložte brčko a foukněte. Opravdu to jde velmi snadno. Posíláme Kateřině knížku Hubneme s rozumem tvořivě 🙂

A za praktický tip při pečení toastů v toastovači tak, aby zůstal čistý, vyhrává poukázku na reprodukci Martina F. Návod je jednoduchý, stačí vložit pečící papír pod a nad toast, přiklopit a péct. V jednoduchosti je krása 🙂 A výherce obrazové poukázky je jasný.

 

Výhercům gratulujeme a všem soutěžícím děkujeme za zaslané příspěvky, které budeme průběžně publikovat na našem blogu.

scroll to top