Lívance s ovocem

P3150664.jpg

Lívance s ovocem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Časová náročnost: cca 1-1,5 hod

Potřebujeme (4 porce – jako hlavní chod, dezert vyjde pro víc):
½ l mléka
400 g polohrubé mouky
30 g droždí
80 g cukru
4 vejce
špetku soli
máslo/olej
skořicový cukr
ovoce
šlehačku

Postup: Do vlaženého mléka rozmícháme droždí, přimícháme mouku, cukr, špetku soli, vejce a vymícháme hladké těsto, které necháme pod utěrkou cca ½ hodiny kynout. Na pánvi/lívanečníku rozhřejme máslo/olej a opékáme lívance z obou stran dozlatova. Hotové lívance obalíme ve skořicovém cukru, proložíme ovocem a zdrobíme šlehačkou.

Tipy:

  • Pokud nemáte lívanečník, opečte lívance na pánvi a hotové vykrojte formičkami.
  • Ovoce použijte dle chuti – hodí se např. jahody, kiwi, banány, borůvky.
  • Místo syrového ovoce můžete použit i ovocnou omáčku, místo šlehačky kysanou smetanu nebo ochucený tvaroh.
scroll to top