Likéry v kostce

l1.jpg

Likéry jsou lihoviny, do nichž se při výrobě přidává cukr. Ochuceny bývají ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Poměrně vysoký obsah cukru (minimálně 100 g/l) výrazně určuje jejich chuť a díky tomu jsou často preferovány něžným pohlavím. Pijí se samotné, nebo se používají při přípravě drinků i pokrmů.

Ovocné likéry

l1V těchto likérech tvoří podstatnou chuťovou služku šťáva z ovoce. Při výrobě ovocných šťáv, které tvoří základ likéru, se zralé ovoce nejdříve male a poté lisuje. Pak se nechá krátce zkvasit, aby bylo dosaženo intenzivnější barvy a většího množství šťávy. Ovocné likéry se vyrábí prakticky ze všech známých druhů ovoce. Obsah alkoholu může být velmi odlišný. Minimum je 15 %, existují však i likéry s obsahem alkoholu kolem 40 %.

http://www.vomfasspraha.cz/likery/ovocne-likery/

 

Smetanové likéry

K nejznámějším smetanovým likérům patří kávové, čokoládové a vaječné. Výborně se hodí ke kávě, dezertům a zmrzlině. Pijí se zpravidla vychlazené a servírují se na ledu v likérové sklence nebo sklence na whisky.l2

http://www.vomfasspraha.cz/likery/smetanove-likery/

 

 

 

scroll to top