Kuřecí polévka se zeleninou a kapáním
Velmi jednoduchý a rychlý recept. Navíc s možností využít uvařené kuřecí maso například na rizoto….
Časová náročnost: cca 45 minut
kuřecí maso (dá se uvařit celé kuře, k polévce stačí jedno stehno)
3 celé mrkne
3 petržele
jeden malý celer ideálně s natí
sůl, pepř
Postup:
Umyté kuřecí maso spolu s očištěnou zeleninou dáme vařit do velkého hrnce v osolené vodě. Po změknutí zeleninu vyndáme a kuřecí maso dovaříme.
Kuřecí maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky(zeleninu můžeme rozmačkat vidličkou) a vložíme zpět do polévky.
Kapání do polévky:
1 vejce, 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 3 lžíce vody (dá se použít připravený vývar – chuťově je pak kapání dokonalé), sůl
V misce rozmícháme vejce, osolíme, přidáme vodu nebo vývar, mouku a vytvoříme řídké těstíčko. Do hotové polévky ho lijeme pomocí hrubého struhadla.
Necháme krátce povařit.
Polévku dochutíme a ozdobíme čerstvě nasekanou petržilkou.