Krůtí stehna na paprice

kruta-na-paprice-IV.jpg
Krůtí stehna na paprice

kruta na paprice IV

 

 

 

Časová náročnost: cca 70 minut
Potřebujeme (na 4 porce):
2 krůtí stehna
smetana na vaření
cibule
sladká mletá paprika
hladká mouka
máslo

na dochucení sůl a citrónová šťáva

Příloha: těstovin

 

Postup:

Z krůtích stehen odstraníme kůžy, oddělíme maso od blan na menší kousky.
Cibuli najemno nakrájíme a na másle osmahneme dozlatova, přidáme mletou papriku, osolené krůtí kousky a vše orestujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka (cca30-40min.)kruta na paprice III

Maso vyndáme a nakrájíme na malé kousky. Mezitím rozmixujeme omáčku, přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povaříme. Dochutíme citrónovou šťávou a vložíme zpět maso.

TIP:

stejným způsobem lze dělat klasiku – slepici nebo kuře na paprice.

Jako přílohu lze též použít houskový knedlík

scroll to top