Králík s hořčičnou omáčkou a bramborovými šiškami
Tak tohle jídlo je velká dobrota. Původně jsem ho chutnala s králíkem, ale jelikož Jindra odmítá jíst králíka a bylo mi ho líto, že by s námi neobědval, pojala jsem nápad místo králíka dát horní kuřecí stehenní řízky a nápad to byl naprosto úžasný. Jídlo je naprosto delikátní chuti, ale nedá se to moc popsat, uvařte to a uvidíte sami.
4 horní stehenmí kuřecí řízky, nebo králičí nohy
1 velká bílá cibule
3 lžíce mouky
50 g máslo
10 g dijon hořčice
300 ml kuřecího vývaru
50 ml smetany
čerstvý tymián
čerstvá petrželka
bramborové šišky
150 g ve slupce vařených brambor
60 g hrubé mouky
1 vejce
sůl
jarní cibulka
Osolené maso osmažte na polovině másla po obou stranách a dejte ho vedle na talíř. Na máslo přidejte pokrájenou cibuli a orestujte do zlata, přidejte hořčici, tymián a mouku. Zalijte vývarem a dobře promíchejte, vraťte na pánev maso a 20 minut duste při mírné teplotě. Mezitím vyrobte šišky. Nastrouhané brambory osolte, smíchejte s moukou a vejcem a vypracujte bramborové těsto ze kterého vytvořte šišky, které vhoďte do vřící osolené vody. Až šišky vyplavou na hladinu, vařte 3 minuty. Po vyndání z hrnce šišky dejte na pánev na které rozpustíte druhou část másla a mírně orestujete jarní cibulku a zamícháte s šiškami a petrželkou. Nakonec omáčku zjemněte smetanou. Na talíř nandejte šišky a polejte omáčkou a přidejte maso. Neřeknu víc, než FAKT DOBROTA!
Dále mě najdete na www.lebistrot.cz.
Štěpánka