Kardinálovy řezy

KardinalRezy.jpeg

Recept mě zaujal, jelikož je hravě nápaditý. trošku je to složité tím, že těsto budete vrstvit, ale zaručeně to zvládnete.

KardinalRezy

1 celé vejce
2 žloutky
50 g cukru krupice,
40 g hladké mouky
sníh z 3 bílků
100 g cukru krupice

náplň:
marmeláda
250 ml smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
moučkový cukr na posypání

Z bílků a cukru ušlehejte tuhý sníh. Celé vejce, žloutky a cukr ušlehejte do husté pěny a zlehka přimíchejte mouku.
Jeden cukrářský sáček s hladkou špičkou naplňte sněhem, druhý piškotovým těstem. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkejte nejdříve ze sněhu 4-5 pruhů po celé délce plechu, cca 2 cm od sebe. Vynechejte větší mezeru a totéž udělejte na druhé půlce plechu. Pak vezměte sáček s piškotovým těstem a nastříkejte je do mezer mezi sníh. Těsto je řídké, takže se v mezerách rozlije. Takto vytvořené pásy jemně posypejte moučkovým cukrem a upečeme při 170-180°C asi 10-15 minut dorůžova.
Vychladlé pásy obraťte i s papírem na čistý papír nebo vál a papír, na kterém se pekly, sloupněte.
Oba potřete vrstvou marmelády, jeden z horní a druhý ze spodní strany. Na spodní díl naneste silnou vrstvu dotuha ušlehané smetany, přiklopte horní díl a lehce přimáčkněte. Asi hodinu nechte odležet v ledničce a před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem. 🙂

scroll to top