Játrové paštiky a paštiky ostatní

paštiky.jpg

??????????????????????Pod názvem játrová paštika se dle platné legislativy musí ukrývat výrobek, který má alespoň 26 % z celkové hmotnosti vepřová játra, obsah masa alespoň 25 %, obsah tuku max. 40 % a obsah vody nanejvýš 70 % z celkové hmotnosti. Koukněte, jak dopadly játrovky koupené v běžné prodejní síti. Hodnocení najdete zde.

Pokud podobné potraviny kupujete, čtěte pečlivě složení (někdy potřeba lupa :-)). U potravin ve výčtu jednotlivých složek (složení: XY) najdete na prvním místě vždy surovinu, které potravina obsahuje nejvíce a dál co do množství v sestupném pořadí. Divili byste se, co všechno na prvních místech někdy najdete… 🙂

Ještě k játrovkám – pokud chcete opravdu paštiku, vyberte takový výrobek, jehož název je „játrová paštika“. Pokud je název např. játrová pomazánka, játrový krém, apod., výše uvedené náležitosti dle legislativy splňovat nemusí.

A ještě jeden paštikový staršího data najdete zde.

Paštiky hodnotil i šéfkuchař. Jak dopadl test chutí paštik, najdete zde.

scroll to top