Jak jsem grilovala…

P7311067.jpg

Na kurz grilování – Weber Grillakademii LIVE  – jsem se hodně těšila. Jednak mě lákala chuť čerstvě ugrilovaného masa, a jednak jsem se šla dovzdělat ohledně funkčnosti moderních grilů. Kolem jídla se motám už dvacet let, ale trendy a novinky ve světě grilů mě tak nějak míjely. A teď byla příležitost spojit příjemné s užitečným.

Hned zkraje uznávám, že jsem byla uspokojena obojím. Chuť masa byla bezchybná a funkce grilů překvapující :-).

Začali jsme aperitivem, a pak přišlo na řadu představení grilů. Připravený byl gril plynový i grily na dřevěné uhlí. Takže jsme se dozvěděli, jak se grily používají, co na nich lze připravovat (myslím, že v podstatě všechno :-)). A co jsme připravovali dobrého?

Uzený lososový filet se Skandinávskou omáčkou a quesadillas

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Uzení na grilu jsem zažila poprvé – stačí „ve správnou chvíli přidat pár správných dřívek“ a losos je úžasně vyuzený a navoněný. Čas je tak potřeba hlídat, do dokonalé podoby se griloval a udil zároveň přesně 18 minut

Pečenou krkovici se se směsí česneku a bylinek barbecue s teplým bramborovým salátem a pestem

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Vcelku připravená krkovička a pak na plátky nakrájená neměla chybu. Udělaná přesně, jak má být. A jak vystihnout správný moment, kdy už má jít z grilu ven? Velká paráda – stačí doprostřed syrového masa zapíchnout sondu, která je napojená na něco, co vypadá jako domácí meteostanice (:-)) a teplota i čas přípravy se hlídají samy… prostě luxus.

Flap steak s opraženým sezamem s cuketovým salátem

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Tady snad není potřeba ani komentář, taky myslím stačí obrázky…

A jako sladkou tečku….
… cuketový perník s čokoládou (taky na grilu :-))

 ??????????????????????????????? ?????????????????????? ???????????????????????????????
Tohle byla opravdu velká dobrota – krásně vláčný perník – a naprosto jednoduchá záležitost

A co jsem si z kurzu odnesla? Kromě plného břicha (velmi příjemně), certifikátu a minikuchařky s recepty i přesvědčení, že moderní grily a kvalitní suroviny mohou být zárukou nejen něčeho hodně dobrého, ale také výživově hodně zajímavého. Myslím, že pomalu nastává čas, kdy se grilování obecně nebude muset řadit na černou listinu nevhodných tepelných úprav – všechno je o technice a surovinách.

scroll to top