Jablečný závin

Strudl.jpg

StrudlMáte rádi jablečný závin a chcete ho připravit trochu slavnostněji?

Není nic jednoduššího než uvařit vanilkový krém (stejný jako na dukátové buchtičky).

Na ozdobu stačí jen plátek pomeranče a citrónu, trochu pravé šlehačky a snítka máty.

Z obyčejného jablečného závinu máme luxusní dezert.

 

 

Recept na jablečný závin:

náplň: rozinky, skořicový cukr, jablka, puding

těsto:
450g hladké mouky
120g tuku
6 lžic mléka
1 prášek do pečiva
150 g cukru moučka
2 celá vejce
1 vejce na potření

V míse smícháme všechny přísady a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odležet v lednici.

Těsto rozdělíme napůl, vyválíme na pomoučněném vále zhruba na velikost plechu. Na vyválené těsto položíme nahrubo nastrouhaná jablka, posypeme rozinkami, skořicovým cukrem a lehce vanilkovým pudingem (udrží uvnitř štrůdlu šťávu z jablek). Závin stočíme a na pečícím papíře dáme na plech. Závin potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při 180°C asi 20 – 30 min

Recept na krém:
500ml mléka
3 žloutky
1 vanilký cukr
1 vanilkový puding
3 polévkové lžíce cukru

Vanilkový pudink rozmícháme v misce se  studeným mlékem, poté přidáme cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.

scroll to top