Jablečný perník

P4050704.jpg

Jablečný perník

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

časová náročnost: cca 1/2 hod.

Potřebujeme:
350 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
2 lžičky perníkového koření
2 vejce
1 dl oleje
2,5 dl mléka
400 g jablek
tuk a hrubou mouku na plech
Na polevu:
150 g moučkového cukru
50 g másla
2 lžíce rumu
2 lžíce kakaa

Postup: Hluboký plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Všechny sypké suroviny prosejeme a důkladně promícháme v míse. Přidáme vejce, mléko, olej a vymícháme hladké těsto. Na závěr přidáme nahrubo nastrouhaná, oloupaná a jádřinců zbavená jablka a promícháme. Těsto vlijeme na předem připravený plech, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předem vyhřáté trouby (180oC, mřížka uprostřed) a pečeme cca 20 minut. Ještě teplý perník přelijeme polevou. Tu připravíme ze všech surovin – rozehříváme ve vodní lázni.

Tipy:

  • Můžete použít menší formu než velký hluboký plech, po upečení perník rozříznout a slepit marmeládou.
scroll to top