Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

hruskovy-krambl.jpg
Hruškový krambl s perníkem a čokoládou
Ingredience:
4 hrušky
65 g cukru
40 g nastrouhané tmavé čokolády
kůra z 1 citronu
1 zakysaná smetana
Na drobenku:
125 g perníku
125 g celozrného chleba
50 g strouhané tmavé čokolády
65 g chlazeného másla
80 g třtinového cukru

DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Nepřímý silný žár (230-250°C)
DOBA GRILOVÁNÍ: 25 minut

Postup:

 

Gril předehřejeme na 200°C a připravíme na nepřímé grilování.
Hrušky oloupeme a vyjadřincujeme. Nakrájíme na kostky a promícháme s cukrem, strouhanou čokoládou a citrónovou kůrou. Vše rozdělíme do vymazaných zapékacích mističek do výše 2/3.
Perník a chléb nakrájíme na malé kousky, nastrouháme čokoládu, přidáme cukr a máslo. Vše dobře promícháme nebo můžeme nechat spojit i v mixéru. Touto drobenkou hrušky posypeme a vložíme do vyhřátého grilu cca 25 minut. Podáváme za tepla s lžičkou zakysané smetany na povrchu.
Zdroj: www.kamna-grily.cz

 

scroll to top