Hovězí picana s příchutí kávy a sezamovými fazolkami

hovezi-picana.jpg
grilovaná hovězí květová špička
Ingredience:
1 kg hovězí picany (květová špička)
2,5 lžičky římského kmínu
2,5 lžic orestovaných kávových zrn
sušené chilli papričky
1 a 1/4 lžíce sladké mleté papriky
hrubozrnná mořská sůl
pepř

DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Nepřímý silný žár (230 – 250°C)
DOBA GRILOVÁNÍ: 20 minut

Postup:

 

Kmín a kávu na sucho opražíme a umeleme najemno. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Očištěný celý kus masa touto směsí potřeme a může se jít na gril.
Gril máme připravený na nepřímé grilování. Maso položíme nad nepřímý žár a přiklopíme víko. Pro lepší kontrolu zapíchněte do masa termosondu, díky budete mít o stavu masa jasný přehled. Grilujeme cca 30 minut.

Po vyndání z grilu nechte maso alespoň 10 – 15 minut odpočívat zabalené v alobalu. Pak ho teprve můžete začít krájet na tenké plátky. Pokud byste totiž začali krájet hned, z masa vyteče všechna drahocenná šťáva.

Sezamové fazolky

Na sezamovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme fazolky a restujeme dokud nejsou měkké. Nakonec přisypeme sezamová semínka, promícháme a můžeme podávat spolu s plátky hovězí picany.

Zdroj: www.kamna-grily.cz
scroll to top