 |
|
Ingredience: |
1 kg hovězí picany (květová špička) |
2,5 lžičky římského kmínu |
2,5 lžic orestovaných kávových zrn |
sušené chilli papričky |
1 a 1/4 lžíce sladké mleté papriky |
hrubozrnná mořská sůl |
pepř |
|
DOBA PŘÍPRAVY: 30 minut
ZPŮSOB GRILOVÁNÍ: Nepřímý silný žár (230 – 250°C)
DOBA GRILOVÁNÍ: 20 minut
Postup:
Kmín a kávu na sucho opražíme a umeleme najemno. Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Očištěný celý kus masa touto směsí potřeme a může se jít na gril.
Gril máme připravený na nepřímé grilování. Maso položíme nad
nepřímý žár a přiklopíme víko. Pro lepší kontrolu zapíchněte do masa
termosondu, díky budete mít o stavu masa jasný přehled. Grilujeme cca 30 minut.
Po vyndání z grilu nechte maso alespoň 10 – 15 minut odpočívat zabalené v alobalu. Pak ho teprve můžete začít krájet na tenké plátky. Pokud byste totiž začali krájet hned, z masa vyteče všechna drahocenná šťáva.
Sezamové fazolky
Na sezamovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme fazolky a restujeme dokud nejsou měkké. Nakonec přisypeme sezamová semínka, promícháme a můžeme podávat spolu s plátky hovězí picany.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
1 937