 |
Ingredience |
600 g candáta |
2 lžíce olivového oleje |
4 lžíce bílého vína |
4 lžíce másla |
4 kolečka citronu |
3 stroužky česneku |
4 větvičky rozmarýnu |
sůl |
pepř |
|
Postup:
Candáty očistíme a osušíme utěrkou. Ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citronu. Následně candáty osolíme. Samozřejmě jak zevnitř tak zvenčí. Do bílého vína nakapeme citron, přidáme rozmačkaný česnek. V této zálivce candáty namočíme a necháme hodinu a půl v chladničce odpočinout. Před samotným grilováním vnitřek candáta zlehka opepříme a přidáme do něj větvičku rozmarýnu. Aby nám chytl na ohni hezkou barvu, potřeme ho olivovým olejem.Candát se z každé strany griluje cca 5 minut.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
3 149