 |
|
Ingredience: |
150 g černých oliv |
400 g kuskusu |
0,8 litru zeleninového vývaru |
100 g másla |
svazeček nasekané petrželky |
5 stroužků česneku |
6 paprik |
4 rajčata |
500 g sýru feta (bryndza) |
olivový olej |
sůl, pepř |
|
Doba přípravy: 30 minut
Způsob grilování: Nepřímý středně silný žár (175 – 230°C)
Doba grilování: 20 – 30 minut
Postup:
Kuskus zalijeme horkým vývarem a necháme nabobtnat. Mezitím přepůlíme rajčata a papriky. Zbavíme je jadřinců a rajčata nakrájíme na kostičky. Papriky osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Půlky paprik ogrilujeme
přímou metodou z obou stran.
Když se vývar vsákne do kuskusu, vmícháme máslo, nasekanou petrželku, rajčata a olivy. Dochutíme solí, pepřem a utrženým česnekem. Do připravených půlek paprik rozdělíme směs kuskusu a posypeme rozdrobeným sýrem.
Vložíme do středně rozpáleného grilu a grilujeme
nepřímou metodou cca 10-15 minut.
Zdroj: www.kamna-grily.cz
Post Views:
968