2 kg vepřových žeber |
2 stroužky česneku |
60 ml pomerančové šťávy |
60 ml jablečného octa |
125 ml rajčatového protlaku |
2 cm zázvoru (nastrouhat) |
125 g medu |
2 lžíce worchestru |
60 ml sojové omáčky |
grilovací koření |
sůl |
Postup:
Žebra omyjeme a osušíme. Osolíme a poprášíme grilovacím kořením.
Utřený česnek přimícháme do rajčatového protlaku, přilijeme pomeračnčovou šťávu a jablečný ocet. Dobře promícháme a přidáme zázvor, med, worchester a sojovou omáčku. Takto připravenou marinádou potřeme žebra a necháme v lednici marinovat nejlépe 24 hodin. Výborným pomocníkem je také uzavíratelný sáček, do kterého dáte žebra, marinádu a důkladně uzavřete. Marináda se tak snáze dostane do masa.
Nyní je vše připraveno na gril. Žebra grilujeme pozvolna nepřímou metodou na cca 200°C zhruba dvě hodiny a potíráme zbylou marinádou.
Ideální např. pro gril na dřevěné uhlí One-Touch Performer Deluxe GBS