Grilovaná žebra

grilovana-zebra.png
                                                                      Ingredience:

obrázek právě ugrilovaných šťavnatých žeber

2 kg vepřových žeber
2 stroužky česneku
60 ml pomerančové šťávy
60 ml jablečného octa
125 ml rajčatového protlaku
2 cm zázvoru (nastrouhat)
125 g medu
2 lžíce worchestru
60 ml sojové omáčky
grilovací koření
sůl

 

Postup:


Žebra omyjeme a osušíme. Osolíme a poprášíme grilovacím kořením.

Utřený česnek přimícháme do rajčatového protlaku, přilijeme pomeračnčovou šťávu a jablečný ocet. Dobře promícháme a přidáme zázvor, med, worchester a sojovou omáčku. Takto připravenou marinádou potřeme žebra a necháme v lednici marinovat nejlépe 24 hodin. Výborným pomocníkem je také uzavíratelný sáček, do kterého dáte žebra, marinádu a důkladně uzavřete. Marináda se tak snáze dostane do masa.

Nyní je vše připraveno na gril. Žebra grilujeme pozvolna nepřímou metodou  na cca 200°C zhruba dvě hodiny a potíráme zbylou marinádou.

Ideální např. pro gril na dřevěné uhlí One-Touch Performer Deluxe GBS

Zdroj: www.kamna-grily.cz
scroll to top